HSP Coaching

Hoogsensitief, een vloek of een zegen?
In mijn praktijk help ik jou te ervaren dat je hoogsensitiviteit als kracht kunt inzetten.

Hsp-ers zijn  gevoelig voor sferen en invloeden van buitenaf.  Ze kunnen sferen ‘proeven’ in een ruimte en zijn vaak gevoelig voor fel licht en harde geluiden. Veel hoogsensitieve personen voelen zich hun hele leven anders maar begrijpen niet wat er met ze aan de hand is.

Sommige hsp’ers hebben van jongs af aan geleerd zich aan te passen aan hun omgeving. Het gevolg is dat ze moeilijk nee kunnen zeggen tegen anderen maar ook tegen zichzelf. Klachten zoals teveel stress, overspannenheid of zelfs een burn-out kunnen hier het gevolg van zijn.

Herken je jezelf in hsp? Heb je last van je hoogsensitiviteit en wil je graag je hoogsensitiviteit omzetten in een kracht in plaats van een last ?

Wil je beter leren omgaan met omgevingsfactoren, emoties en gevoelens? Wil je beter leren structureren, plannen, grenzen aangeven en effectief communiceren? Dan is hsp coaching iets voor jou.

Ik coach vanuit een praktische instelling. Cliëntgericht en ontwikkelingsgericht, je houdt zelf de sturing. Als coach heb ik een begeleidende rol waarin jouw wensen en behoeften voorop staan. Middels gesprekken en opdrachten begeleid ik het proces van bewustwording. Ik maak gebruik van o.a. NLP, enneagrammen, RET, ACT, meditatie, mindfulness en visualisatie.

Mijn veelzijdigheid resulteert in een persoonlijke aanpak. Afhankelijk van wat voor jou nodig is zet ik een passende methodiek in om je te begeleiden naar jouw doel.

We kijken tijdens de sessies bijvoorbeeld hoe je:

  • zelf de regie krijgt over je eigen leven;
  • assertiever wordt;
  • meer rust en ontspanning kunt ervaren;
  • beter je grenzen kunt voelen en aan kunt geven;
  • je beter af kan sluiten voor de emoties en stemmingen van anderen;
  • beter in je energie komt te zitten zodat je minder snel moe bent en energie hebt voor de dingen die je leuk vindt;
  • je kunt beschermen tegen teveel prikkels van buitenaf ;
  • voor jezelf op kunt komen en nee leert durven te zeggen;
  • er achter komt wat jij zelf belangrijk vindt en hier ook voor durft te gaan;
  • meer rust krijgt in je hoofd.

In de eerste sessie brengen we samen in kaart waar je tegen aan loopt en waar je ondersteuning kan gebruiken. Wat zijn jouw wensen en wat wil je het liefste bereiken? Aan de hand van je wensen onderzoeken we hoe we dit het beste kunnen bereiken. De nadruk in de sessies ligt op het omgaan met je eigen mogelijkheden en het positief gebruiken van je sensitiviteit.

Zelf ben ik behalve coach ook ervaringsdeskundige op het gebied van hoogsensitiviteit, dit heeft als voordeel dat ik uit eigen ervaring weet wat voor last je van hoogsensitiviteit kunt hebben maar ook dat als je leert hoe je er mee om kunt gaan het een kracht is en die je niet in de weg hoeft te zitten. Ik weet waar je tegenaan loopt en wat je er aan kunt doen om je goed te voelen. Ik heb jarenlang geworsteld met mijn hoogsensitief zijn, voelde mij anders maar wist niet wat het was. Door de vele trainingen, cursussen en boeken die ik gelezen hebt en door het spiegelen van mijn twee hsp kinderen heb ik inzicht gekregen in mijn hsp zijn. Ik ben dankbaar dat ik inmiddels veel andere hsp’er van de mooie inzichten en hulp heb mogen voorzien.

In mijn praktijk help ik jou graag om de weg naar jezelf weer te vinden. Zo kunt je ervaren dat je hoogsensitiviteit ook als kracht kunt inzetten.