Sensi-therapie

Wat is Sensi-therapie

Sensi therapie is een snel werkende en krachtige manier om de kern van de onbalans naar boven te halen (geblokkeerde emoties en belemmerende overtuigingen) en te herstellen op zowel emotioneel, mentaal als fysiek gebied. De behandelingen stimuleren het zelf genezend vermogen van het lichaam. Als de balans terug is verminderen en/of verdwijnen je klachten.

Sensi helpt je om alles weer in balans te brengen, zorgt voor meer energie, rust en zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit.

Met behulp van een biosensor en een meetprotocol meet ik uit welke behandelmethodes en technieken er nodig zijn om blokkades op te heffen.

Sensi therapie is geschikt voor volwassenen en kinderen en gaat goed samen met reguliere behandelingen van een arts, psycholoog of fysiotherapeut. Je ligt bij Sensi therapie gekleed op de behandeltafel, alleen je schoenen gaan uit.

Therapie inhoudelijk:
Sensi-therapie bestaat uit diverse therapievormen en gaat er vanuit dat alle klachten die wij hebben, zowel geestelijk als lichamelijk, zijn ontstaan uit een verstoring van het energetisch lichaam. Deze kunnen veroorzaakt zijn door bijv. negatieve gebeurtenissen, angsten, emoties, trauma’s maar ook door onbewust overgenomen angsten van onze ouders; thema’s die soms generaties lang blijven spelen. De behandeling kan bestaan uit één of meerdere alternatieve therapieën die op dat moment nodig zijn.

De duur van de behandeling  is afhankelijk van wat zich tijdens de behandeling voordoet. Het streven is naar een zo groot mogelijk effect in zo weinig mogelijke behandelingen! Een korte omschrijving van de diverse behandeltherapieën volgt hieronder.

Drukpunt-massage 
Ons lichaam is net een boek wat je kunt lezen. Op het lichaam zitten bepaalde meridiaan punten. Wanneer deze pijnlijk zijn bij aanraking met lichte druk dan kan er gekeken worden welk thema hier achter ligt. Vaak is het zo door bewust worden de pijn kan verminderen. (Vergelijkbaar met acupunctuur zonder naalden). De energie kan weer gaan stromen in deze meridianen als de blokkade is weggenomen.

Holistic pulsing
Deze techniek bestaat uit het ritmisch wiegen van het lichaam. Wiegen geeft geborgenheid, troost en veiligheid, wat maakt dat er ruimte ontstaat waarin je los kunt laten. Zo kan het voelbaar worden wat er in je leeft. Het pulsen kan leiden tot een diepe meditatieve staat, kalmering van het zenuwstelsel en het stimuleert het loslaten van gifstoffen uit het lichaam.

Holistic pulsing kan ondersteunend zijn bij:
– Onthaasten
– Vermoeidheid, stress en spanning, depressie
– Lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn en spierpijn.
– Wanneer je altijd maar aan het denken bent en niet meer kunt voelen.

Holistic pulsing is ook zeer geschikt voor kinderen.

Ben je zwanger? Dan kan je helaas geen afspraak maken voor holistic pulsing.

EFT (emotional freedom technique)
Deze techniek maakt gebruik van het door Dr. Callahan ontwikkelde systeem voor het vrijmaken van emotionele lading zoals angst, fobie, schuldgevoel, dwangmatige gedachte, verdriet, trauma, e.d. Het is een kloptechniek op de meridiaan punten.

Onder het uitspreken van een kort zinnetje wat de kern van het probleem  samenvat,  worden op bepaalde punten op de handen, gezicht en bovenlichaam zachte tikjes gegeven om zo vastzittende emoties los te maken en er balans voor in de plaats mag komen.

Voeding en of intoleranties
Door het gebruik van afgestemde voedingsmiddelen komen er als het ware geen ‘tijdelijke gifstoffen’ het lichaam meer binnen. Tijdens de behandeling kunnen we voedsel intoleranties uitmeten. Een uitgemeten, tijdelijk dieet brengt het voedingspatroon weer in balans.

Orthomoleculair
Soms is het noodzakelijk om het dieet aan te vullen met vitamines en/of mineralen om een tekort te voorkomen of het tekort aan te vullen.

Het lichaam kan ook vol zitten met giftige stoffen (tgv inentingen, voeding, enz.) en door middel van diverse middelen en diëten kan het lichaam ook de mogelijkheid krijgen om te ontgiften zodat de balans hersteld kan worden. Ook kan sprake zijn van een tekort aan bepaalde stoffen en is er aanvulling nodig.

Contact
Ben jij nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen?  Ik zie je graag in mijn praktijk, je bent van harte welkom.

Afspraak maken
Om wachttijden te voorkomen, werk ik alleen op afspraak. Voor het maken van een afspraak verzoek ik je om telefonisch contact op te nemen of mij een WhatsApp bericht te sturen.

mobiel: 06-51121806
e-mail: info@praktijkmicorazon.nl