Ervaringen

Een aantal resultaten die mensen door mijn begeleiding hebben bereikt: 

– Rust in hun hoofd  
– Meer energie  
– Geen hoofdpijn meer  
– Zijn meer ontspannen en slapen beter  
– Kunnen zich beter afsluiten voor prikkels   
– Beter hun grenzen voelen en aangeven  
– Beter hun mening geven  
– Genieten weer en maken zich minder druk om wat anderen vinden  
– Van baan veranderd omdat ze naar hun hart durven te luisteren  
– Keuzes gemaakt waar ze achter staan  
– Meer controle over emoties  
– Vertrouwen meer op hun gevoel  
– Doelen stellen en deze behalen   
– Meer zelfvertrouwen, staan sterker in hun schoenen  
– Hechtere relaties gekregen  
– Beter gegrond  

 Wil jij dit ook? Neem contact met mij op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. 

 Enkele ervaringsverhalen van cliënten: 


Esmier, 43 jaar, coachingstraject 

Het roer is om!!! Baan opgezegd, verhuisd naar m’n lieve vriendin om daar te gaan wonen. Eentje die mij op nr.1 heeft en super lief is. Het gaat heel goed met me, ander werk na 20,5 jaar.

Ik heb Natasja leren kennen door de cursus Hooggevoeligheid die ik bij haar heb gevolgd. Het in groepsverband meer te weten komen over wat het inhoudt en meer te weten te komen over de voordelen en nadelen ervan was een echte eye-opener. 
Als snel bleek voor mijzelf dat ik meer nodig had dan alleen deze cursus als het gaat om werken aan mezelf en kijken of bepaalde knelpunten konden verbeteren.  

In een veilige en prettige omgeving heeft Natasja mij begeleid op allerlei vlakken. Met betrekking op zowel privé- als werksfeer heeft zij mij dusdanig ondersteund dat ik grote stappen heb kunnen en durven zetten, waardoor ik weer grip op mezelf heb gekregen en mijn leven ten goede heb kunnen veranderen. Ja, het waren drastische stappen die ik uiteindelijk heb durven zetten, maar zonder de hulp van Natasja had mijn leven er nu toch echt nog heel anders uit gezien.  Dan had ik waarschijnlijk nog heel lang in mijn oude leventje zijn blijven hangen. 

Als je grip op jezelf of bepaalde situaties wilt krijgen en behoefte hebt aan ondersteuning ben je aan het goede adres bij Natasja. Dank zij jou (en uiteindelijk mezelf) heb ik de power om deze stappen te maken en gewoon te doen! 


Mirella, 35 jaar, coachingstraject

Na het eerste coaching moment was ik al zo opgelucht, ik hoef op deze manier geen 80 te worden, hier kan ik wat aan doen. De coaching heeft mij geholpen om beter met mijn eigen emoties en die van andere om te gaan. Het heeft mijn tools gegeven om niet aan het einde van de dag overprikkeld te zijn. Ik durf nu mijn gevoel te volgen. Door alles wat ik geleerd heb waardeer ik mijzelf meer en heb ik meer eigen waarde. Wat weer resulteert dat ik uitdagingen en moeilijke gesprekken niet uit de weg ga. Na het coachingstraject kan ik zeggen: Ik ga die opleiding volgen en ik durf de volgende stap in mijn carrière te nemen. Full of great things, dit stond op mijn schrift die ik had uitgekozen maar zo voelt het nu ook echt.  


Dieke, coachingstraject

De afgelopen periode ben ik weer intensiever aan het werk geweest bij Natasja middels een coachingstraject, omdat ik met burn-outklachten liep. 
We zijn samen aan het kijken geweest naar dingen die plezier opleveren.  Voor mij is dat plezier beleven aan mijn creatieve hobby. Omdat ik me daar ook verder in wil ontwikkelen, hebben we gekeken naar haalbare doelen om workshops op te zetten. 
En dit niet alleen bij plannen te laten, maar ook daadwerkelijk stappen te zetten. 
Daar zijn we tijdens de sessies steeds op terug gekomen. Natasja heeft mij handvaten gegeven om de dagelijkse realiteit makkelijker te maken en rust in te bouwen dat heeft ertoe geleid dat ik uiteindelijk niet met een burn-out thuis ben komen zitten. 
 
Ook heeft Natasja mij adviezen gegeven om een aantal dingen op mijn werk aan te passen. Doordat Natasja objectief kan blijven en de juiste ragen stelt, kon ik een goed plan maken om mijn werksituatie te veranderen. We hebben samen gekeken naar wat voor mij belangrijk is en hoe ik dit de komende tijd vorm ga geven. Ik ga het roer omgooien en mag de komende tijd gaan werken aan het vertrouwen dat het goed komt. 
 
Er is een hoop bereikt en in gang gezet. 
Natasja kan door verschillende technieken en doorvragen, zorgen dat je weer de juiste richting op gaat. Voor mij is dat zeker het geval. Ik ga nu weer met vertrouwen de toekomst tegemoet! 


Sofie, 12 jaar, coaching en begeleiding bij verbeteren schoolprestaties

Ik heb me beter leren concentreren, en mijn hoofd leeg leren maken bij Natasja. 
Vorig jaar kreeg ik een laag schooladvies., KL/ GL/ TL. Nu is het heel erg gestegen (TL/ HAVO) en kan ik naar de school waar ik naartoe wil. 
 
Ik heb met Natasja sommen geoefend, en vragen van de DIAtoets. Ik heb geleerd om de sommen rustig te lezen en goed na te denken. Thuis maakte ik elke dag 3 redactiesommen om te oefenen. 
 
Eerder heb ik bij Natasja oefeningen geleerd om rustig te worden. 
 
Het werken bij Natasja heeft ervoor gezorgd dat mijn advies hoger is. Daardoor kan ik naar de school waar ik heen wil. 
 
Moeder Sofie 
Als ouders hebben we hulp voor Sofie gezocht omdat ze erg in haar hoofd zat. Ze had het nodig om te leren ontspannen. Verder mocht ze wat sterker in haar schoenen komen te staan.  Daar zijn we mee gestart. 
Sofie is duidelijk gegroeid, durft meer dingen zelf en komt meer voor zichzelf op. Later kreeg Sofie een schooladvies wat niet bij haar leek te passen. Daar zijn we met Natasja en school in gesprek gegaan. Natasja heeft ook met Sofie geoefend, vooral op rekengebied omdat dat het hardste nodig was. 
Naar aanleiding hiervan heeft Sofie ook thuis geoefend, naast haar huiswerk. Ze had eerder een lage E-score op Cito, nu een mooie C-score. Het oefenen, rustig kijken, goed lezen en een strategie toepassen heeft duidelijk effect gehad. 
 
We wilden dit graag omdat Sofie helemaal lijkt te passen op de vrijeschoolafdeling. Daar had ze wel TL voor nodig, en dat heeft ze nu ruim gehaald.  Heel fijn, we zijn blij dat Sofie de kans krijgt om zich te ontwikkelen op de manier waarvan we denken dat die bij haar past. We waren blij dat Natasja met ons mee wilde denken en Sofie heeft geholpen.  
Vaak werkt dat beter dan alleen oefenen met een ouder. 


Anouk, 40 jaar, sensitherapie en hsp coaching

Twee jaar geleden zat ik niet lekker in mijn vel; ik had altijd een vol hoofd en had het idee dat ik wel eens hoogsensitief zou kunnen zijn. Via via ben ik toen bij Natasja terecht gekomen. We begonnen met sensi therapie, maar omdat Natasja zoveel meer kan dan alleen dat, heeft ze in verschillende sessies ook verschillende dingen toegepast. Natasja kijkt goed naar wat er bij je past en wat je op dat moment nodig hebt. Het resultaat was geweldig! Al na de eerste sessie had ik voor het eerst in jaren geen ‘vol’ gevoel meer in mijn hoofd. Wat een verademing was dat. Dit gevoel  wilde ik vasthouden. En daarom ga ik nog steeds regelmatig naar Natasja voor een ontspannende massage. 

Ook heeft Natasja EFT toegepast bij mij. Door een paar bijna auto ongelukken was ik angstig geworden om naast iemand in de auto te zitten. Dan had ik geen controle over wat er gebeurde. Ik zag erg op tegen lange autoritten, met name op de snelweg. Na de EFT is dit enorm veranderd! Ik rijd niet meer de hele tijd mee als bijrijder. Zowel voor mijzelf als voor degene die rijdt een stuk meer ontspannen. 


Niels, 40 jaar, sensitherapie en hsp coaching

Na jarenlang roofbouw te hebben gepleegd door een drukke baan, ben ik burn-out geraakt. Zowel geestelijk als lichamelijk was ik volledig uitgeput. Naast de geestelijke overbelasting, deed mijn hele lichaam pijn van de spanning. Alle energie was weg. Door de gesprekken en de behandelingen van Natasja ben ik mij weer steeds beter gaan voelen. De pijn ging weg, en de energie kwam terug. Naast het behandelen van mijn burn-out gerelateerde klachten, heeft Natasja mij ook enorm geholpen om beter te kunnen omgaan met mijn hooggevoeligheid (HSP). Het was altijd zo druk in mijn hoofd, maar ik wist nooit waar dit vandaan kwam. Hooggevoeligheid is een mooie eigenschap, maar alleen als je ook weet hoe je het af en toe uit kan zetten. 

Ik blijf regelmatig naar Natasja gaan, om er voor te zorgen dat ik me zo goed blijf voelen. 


Eva, 16 jaar, coachingstraject

Hey Natasja, ik merk dat m’n hoofd al een stuk leger is en ik daardoor ook eindelijk tijd had om ff over dingen na te denken en een plekje te kunnen geven. Verder slaap ik ook al een stuk beter, want val nu gelijk in slaap en word niet meer vaak wakker en ook geen nachtmerries meer. Het heeft gewerkt want ik kan me nu veel makkelijker een houding geven en ‘t boeit me allemaal minder. Je doet wonderen! 


Liesbeth

Mijn zoon had een periode van druk en bozig gedrag. Na de behandeling was hij als het ware ‘opgeruimd’. Vrolijk, flexibel en luisterde goed. Gaandeweg kwam het gedrag terug en vroeg hij wanneer hij weer gaat. Toen ik vroeg waarom, gaf hij aan dat het niet meer zo goed werkt en als hij weer gaat het weer rustiger wordt in zijn hoofd. Ik kan het aanraden voor ieder kind die op welke manier dan ook ondersteuning kan gebruiken om beter in balans te raken. 


Jacqueline, sensitherapie

Sensi betekent voor mij tot jezelf komen en groeien. Op sommige momenten kan ’t moeilijk zijn maar ook daar kom je sterker uit. In 1 woord een verademing. Dankzij de sessies bij Natasja heb ik geen last meer van nachtmerries, koude voeten, kortademigheid, geen opgejaagd gevoel meer en ik durf nu de confrontaties met mijn emoties aan te gaan. 


Edwin, 45 jaar

Vanaf rond mijn 23e levensjaar had ik last van samentrekkingen ter hoogte van mijn middenrif en verhoogde spierspanning in buik en borststreek. Geen ernstige aandoening, maar wel vermoeiend. Hiervoor ben ik in het verleden meerdere malen bij de huisarts en fysiotherapeut geweest. Helaas werd het door fysiotherapie- behandelingen niet minder. Na jaren dit geaccepteerd te hebben kwam ik bij Natasja terecht. 
Na enkele drukpuntbehandelingen merkte ik dat het samentrekken minder werd en minder heftig. Hierdoor voel ik me ontspannener en fitter. Nu kom ik tussen de 4 a 8 weken bij Natasja voor “periodiek onderhoud” voor een drukpuntbehandeling en/of massage. Niet alleen, omdat ik niet wil dat het samentrekken terugkomt, maar ook voor de verdiende ontspanning van hard werken en druk gezinsleven. Af en toe mag je jezelf belonen vind ik. 
In een ontspannen lichaam, lichamelijk en geestelijk, voel je je lekkerder. 

Ik kan het iedereen aanraden. 


Lizet,  44 jaar

Natasja is een heel betrokken en fijne coach. Ze legt de vinger letterlijk op de zere plek en ze laat ook je lichaam vertellen wat er scheelt op emotioneel gebied. 
De HSP coaching bij Natasja is een reis naar de diepere lagen van jezelf. Wat wil je nu echt en wat houd je tegen? Je hoogsensitiviteit inzetten als kracht. 
Dankjewel Natasja! 


Iwan, 45 jaar

Met een open mind ging ik langs bij Natasja. Geen echte klachten dacht ik. Ja een pijntje hier, wat zwaar gevoel daar. Voordat de behandeling begint gaan we een lijst met vragen af om een beeld te krijgen. Al snel komen we er achter dat die pijntjes toch wel degelijk wat betekenen. Ik neem plaats op de behandeltafel.  We praten nog na en ik voel me lichter, niet in gewicht maar minder druk in mijn hoofd en mijn pijnpunten voel ik minder. Nog een paar dagen erna wat last gehad doordat ik veel naar de wc moest om vocht af te voeren maar de pijntjes zijn weg en na 3 weken voel ik me nog steeds goed!
Bij binnenkomst in de behandelkamer is er een fijne huiselijke sfeer en Natasja stelt je gelijk op je gemak.


Sandra, 43 jaar

Ik heb jou behandeling als zeer prettig en professioneel ervaren. Ontspannen door een duidelijke uitleg van te voren en rustgevend op de lange termijn.


Wendy, 49 jaar

Sensi-therapie is een bijzondere ervaring. Aan de hand van een meeting wordt bekeken welke stoffen je tekort komt en toegevoegd kunnen worden waardoor je beter in balans komt. De drukpunttherapie is een absolute eye-opener; de plekken waar het drukpunt zeer doet, staan in verband met geestelijke en/of lichamelijke zaken waarvan je eigenlijk wel weet dat je in dat opzicht beter voor je zelf  kunt zorgen. Door het behandelen van die punten vindt er verlichting plaats en krijg je een goed beeld waarom je je voelt zoals je voelt.


Baukje, 42 jaar

Natasja is een fijne vrouw die nuchter en met humor haar vinger op de zere plek kan leggen. Haar sessie heeft mij inzicht en bevestiging gegeven, maar ook rust en ontspanning.


Martijn, 49 jaar

Ik heb bij Natasja een sessie Sensi Therapie gedaan.  Aanvankelijk was ik licht sceptisch. Ik ben uitgebreid en langdurig behandelt. Ik had niet verwacht dat er zo uitgebreid tijd voor je zou worden genomen. Natasja ging voortvarend te werk en kwam zeer professioneel over. Zeker de afsluitende langdurige massage was zeer ontspannend en rustgevend, een aanrader! Ik was gespannen toen ik aankwam, maar zeer ontspannen toen ik vertrok.